Bicycle Distressed Expert Deck


Revenim cu un pachet aparte din punct de vedere vizual. Ciudat sau nu, cartile invechite (vintage) au o atractie speciala. Vorbim astazi despre Bicycle Expert Deck. Nu are nici o legatura cu Ellusionist Vintage 1800s despre care vom vorbi intr-un post viitor.

Cutia este destul de solida si are marcajul United States Playing Card Company iar sigiliul aduce confirmarea unui pachet original Made in USA.

De retinut este ca design-ul de pe spatele cartilor a fost printat prima data in anul 1895. Fetele cartilor sunt in standardul Bicycle si nu sunt modificate din punct de vedere design. Ideea de vechi imi place foarte mult dar imi mai pierd din entuziasm in momentul cand ating cartile. Sunt noi, evident. Dar parca prea noi …. 🙂 parca le lipseste ceva dar nu stiu ce. Sa nu ma intelegeti gresit. Pachetul este super OK, dar cred ca se putea si mai bine.

Fetele cartilor sunt invechite cu un pattern random, ceea ce le da unicitate. Din pacate nu se poate spune acelasi lucru de spatele lor, unde este folosit un singur pattern. Oricum designul folosit pentru aceasta invechire este destul de reusit.

Pachetul primeste pentru un scor de 8 pentru fata cartilor. Din punctul meu de vedere, o textura speciala ar fi completat conceptul pe care il transmite aceste pachet. Combinatia insa este interesanta. A castigat mult datorita faptului ca a fost aplicat un pattern de invechire diferit pe fiecare fata de carte.

Pentru ca spatele cartilor au acelasi pattern de aspect invechit, le notez cu 7. Si nota a fost ridicata datorita faptului ca au folosit design-ul din 1895. Nu inteleg de ce au ales sa nu procedeze ca in cazul fetelor, cu pattern de invechire diferit ?! Dar poate ca procesul a creare a fost mai ieftin asa. Pana la urma pretul este unul destul de mic, in comparatie cu alte modele.

Un finish clasic de nota 8 in standardul Bicycle. Aluneca bine, se simt bine in zona de flourish.