De ce exista acest blog?


Din dorinta de a promova arta magiei si a iluzionismului si de a o aduce mai aproape de voi.

Da, stim cu totii. In spatele unui truc magic se ascunde o explicatie. Dar te asiguram ca exista si multa munca si pasiune depusa de cel ce a creat produsul sau efectul respectiv. Prin achizionarea secretului din magazinele de iluzionism intr-un mod legal sau participarea la cursuri specializate iti arati respectul pentru aceasta arta si pentru inventatorii efectelor. In acelasi timp achizitia de trucuri magice sau simpla participare la un curs de cateva ore nu te va face din start un magician. Trebuie mai mult decat atat. Trebuie pasiune, dedicare, respect si mult antrenament. Transmiterea informatiilor in trecut se facea in acelasi mod ca si astazi. Oamenii comunicau. Prin scris sau prin puterea graiului. Mai devreme sau mai tarziu, trucurile erau dezvaluite. Insa expansiunea internetului si a televiziunii a dus aceasta comunicare la un nivel extrem si intr-un final a facilitat dezvaluirea rapida a mii de iluzii magice. Acest fapt este intr-un fel regretabil, dar nu pentru ca trucul era neaparat dezvaluit ci mai ales pentru calitatea deficitara si modul in care erau prezentate explicatiile. Totusi, intr-un final au existat si aspecte pozitive. Incet dar sigur a dus la perfectionarea tehnicilor si la crearea de noi iluzii. Iluzionismul a fost rapid promovat printre copii, adolescenti si nu numai,  aducandu-i mai aproape de aceasta lume magica. Arta iluzionismului a dovedit inca o data ca poate face fata oricaror vremuri.

De ce sa il citesti ?

Pentru ca el este creat strict pentru a sustine aceasta arta si de a o promova pe cat de mult posibil si in Romania. Si asta intr-un mod decent si constructiv, pentru ca stim ca la acest capitol, Romania trebuie sa mai lucreze.

Ne propunem sa iti prezentam ultimele noutati pe acest segment.
Sa iti facem cunostinta cu marii magicieni ai lumii prezentandu-ti povestea acestora.
Sa descoperi istoria magiei si iluzionismului alaturi de noi.
Vei citi despre trucuri magice de mare efect si care pot incanta orice audienta. Te asiguram ca acest blog nu isi propune sa fie o noua resursa care sa dezvaluie din marile secrete ale iluzionismului din prezent dar cu siguranta te va introduce treptat intr-o lumea absolut fantastica si iti va asigura un bagaj de cunostinte suficient pentru a evolua si sa iti doresti sa inveti mai mult.
Vei gasi tutoriale despre micile secrete ale iluzionismului.
Iti vom prezenta review-uri ale trucurilor magice si a produselor de iluzionism existente pe piata din Romania si nu numai. Review-ul va fi strict din perspectiva calitatii produselor, a tehnicii folosite si nu isi propune sa ofere explicatia trucurilor magice. Dar iti va oferi minimul necesar in ati forma o opinie privind calitatea lor. Pentru review vor fi selectate doar acele trucuri magice unde se poate pastra linia sensibila intre efect si explicatie, fara a dezvalui secretul.
Ultimele editii ale show-urilor TV din Romania au aratat apetitul romanilor pentru magie si iluzionism. Voturile au demonstrat-o. De asemenea si retelele de socializare. Sunt foarte multi magicieni talentati in Romania ce duc mai departe aceasta arta. Te asiguram ca nu i-am uitat si te vom tine la curent cu ultimele evolutii ale acestora.

Stii sa pastrezi un secret? Urmareste-ne!

Ai o intrebare ? Nu ezita sa ne trimiti un mail la adresa contact@magictricks.ro sau poti folosi formularul de contact direct din site.