David Copperfield – The King of Magic


david_copperfield

Este descris ca cel mai mare magician al secolului. Este cu siguranta o legenda vie. Iar premiile si realizarile lui o dovedesc. Iluziile sale sunt naucitoare, spectaculoase iar magia lui ne incanta simturile. David Copperfield s-a nascut în New Jersey NY in 1956 sub numele David Seth Kotkin si si-a inceput cariera la varsta de 10 ani. Si-a luat initial numele de Davino. La varsta de doar 12 ani a fost primit in Society of American Magicians (SAM) fiind cel mai tanar membru primit de acestia vreodata. De-a lungul carierei sale a primit 21 de premii Emmy din 38 nominalizari si 11 intrari în Cartea Recordurilor. Pana in prezent a vândut peste 40 de milioane de bilete. David se numara printre putinii magicieni care au o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles.

David Copperfield detine un muzeu si o biblioteca in Las Vegas, Nevada, adapostind aici mii de obiecte magice de recuzita, multe dintre ele cu valoare istorica. Include multe dintre iluziile originale, catuse, jachete, lacate unele fiind chiar obiectele personale ale marelui Houdini. Muzeul gazduieste mii de postere si carti alcatuind astfel o colectie cu adevarat impresionanta, fiind cel mai mare depozit de acest tip din lume.

Cariera lui David Copperfield în televiziune a început in momentul cand a fost descoperit de Joseph Cates, un producator de spectacole pe Broadway si emisiuni TV. Cates a produs in 1977 pentru ABC o editie speciala de magie  numita „The Magic of ABC” ce a fost gazduita de Copperfield. Dupa cum bine stiti, editiile speciale „The Magic de David Copperfield” au continuat intre anii 1978 si 2001. In total 17 editii speciale si 2 documentare.

Numaram mai jos doar o mica parte din iluziile sale:

Disparitia Statuii Libertatii
Trecerea prin Marele Zid Chinezesc
Zborul peste Marele Canion
Disparitia unui vagon al trenului Orient Expres
Disparitia unui avion

De retinut este ca unul dintre proiectele preferate a lui David Copperfield este Magic Project. Este derulat sub aripa American Occupational Therapy Association si opereaza in peste 1100 de spitale din peste 30 de tari din intreaga lume. Este un program de reabilitare complex ce ajuta pacientii cu handicap sa isi recapete abilitatile pierdute sau deteriorate, sa isi recapete dexteritatea prin utilizarea prestidigitatiei ca o metoda de terapie fizica. Aceasta terapie nu ajuta pacientii numai fizic, ii ajuta si pe plan mental.

L-am cunoscut pe David Copperfield si viata mi-a oferit sansa sa urc cu el pe scena MGM din Las Vegas. Nu ca performer ci ca simplu spectator, martor a unei iluzii uluitoare. A fost MAGIC.