Slydini


Slydini

Originalitatea de care a dat dovada l-a propulsat rapid in topul marilor magicieni ai lumii. S-a nascut in Italia pe 01.09.1901 sub numele Quintino Marucci. Provine dintr-o familie in care iluzionismul nu era total necunoscut, tatal sau, magician amator, incuranjandu-l permanent sa isi dezvolte abilitatile. Paraseste Italia inca de mic copil si se stabileste in Buenos Aires in Argentina, pana in anul 1930, cand se muta in New York, unde se angajeaza ca entertainer la Hubert’s Dime Museum, un loc special construit pentru clasa muncitoare ca loc de distractie si relaxare.

A fost inca din copilarie un autodidact. Nu a avut parte de carti sau sau instructori care sa il initieze in arta iluzionismului si probabil ca exact aceasta lipsa a contribuit la perfectionarea maestrului. A fost atras de magia de tip close-up, inspirand generatii intregi de magicieni, munca sa fiind recunoscuta si de catre SAM(Society of American Magicians) prin introducerea lui in Hall of Fame. La un moment dat devenise atat de bun incat chiar colegii de breasla erau pacaliti de miscarile sale. Printre acestia s-a numarat si Dai Vernon, acesta declarand la un moment dat: „Slydini este singurul magician care a putut vreodata sa ma pacaleasca”
In anul 1947 isi deschide un mic studio dedicat magiei in New York. Pentru mai mult de 50 de ani locatia a fost vizitata de mici si mari magicieni in dorinta de primi sfaturi din partea maestrului.
Slydini a fost recunoscut pentru stilul propriu de prezentare a trucurilor, fara prea multe cuvinte dar de o eleganta iesita din comun. A dus magia de tip close-up la nivel de arta. Era imprevizibil iar spectatorii de multe ori paraseau bariera realitatii, la sfarsitul spectacolului fiind convinsi ca maestrul avea puteri magice. A pus acceptul pe psihologia publicului si pe relatia pe care performer-ul o poate lega cu spectatorii sai. A fost magician, entertainer, profesor, inventator.

Printre cele mai cunoscute efecte Slydini se numara :

Paper Balls to Box
Paper Balls Over the Head
The Helicopter Card
Slydini’s Aces
Slydini Knots
Coins Through Table
Ring on Rope

S-a stins din viata in 15.01.1991 dar ramane o figura marcanta a iluzionismului de tip close-up.