Tenyo T-227 Koornwinder Kar


Unul din cele mai cunoscute efecte de close-up este Koornwinder Kar. Creatie a lui Dick Koornwinder, magician olandez, efectul permite unei mici masinute de jucarie sa se opreasca exact pe cartea aleasa initial de spectator. Efectul a avut un atat de mare succes incat au fost create foarte multe versiuni, de la masinute de sticla pana la cele de lemn sau plastic. De asemenea mari nume ale magiei l-au ales si l-au folosit in reprezentatiile lor. Printre ele se numara si Juan Tamariz . Probabil ca indiferent de produsul pe care l-ar fi folosit, „el Cochecito” ar fi reusit oricum, Tamariz fiind un adevarat geniu al magiei de close-up.

Astazi vom vorbi insa despre varianta produsa de Tenyo Magic in 2007. Trebuie mentionat ca vorbim de un produs autentic ce respecta indicatiile autorului, Tenyo primind permisiunea si drepturile din partea lui Dick Koornwinder pentru crearea si comercializarea acestei iluzii.

Spectatorul este rugat sa aleaga o carte dintr-un pachet absolut normal.
Pachetul este aliniat pe masa de la stanga la dreapta, evident dupa ce este amestecat bine.
Masinuta este pozitionata langa pachet si magianul arata spectatorilor cum o masinuta de jucarie se poate deplasa de la stanga la dreapta pachetului.
Mentioneaza insa ca este o masinuta magica, deoarece are capacitatea de a se opri exact in dreptul cartii alese, dar nu o poate face decat daca este manuita de catre cel care a ales cartea.
Spectatorul va aplica aceleasi miscari ale magicianului si incearca sa deplaseze masinuta de la stanga la drepta.
Surpriza : Masinuta se va opri exact in dreptul a 5 carti. Practic rotile vor fi efectiv blocate si nu va mai putea inainta.
Magicianul demonstreaza inca o data ca daca masinuta nu este pozitionata langa pachetul de carti se va putea deplasa fara nici o restrictie.
Cele 5 carti sunt aliniate si spectatorul este rugat sa repete actiunea.
O noua surpriza: Masinuta se va opri exact in dreptul cartii alese.

Efectul primeste nota 10. Este ingenios si interactiv. Fiind in parteneriat cu spectatorul, poate smulge rapid admiratie. Design-ul este foarte OK primind un scoring de 9. Vorbim aici de produsul Tenyo. Masinuta este similara cu o jucarie normala, ceea ce nu va ridica intrebari. Trebuie mentionat faptul ca produsul
Tenyo poate fi dat spre examinare spre deosebire de celelalte versiuni din piata. Totusi, pierde in punctaj datorita faptului ca activarea mecanismului special este un pic dificila.
Din punct de vedere calitate, consider ca este de 8. Activarea face un mic zgomot care ar putea fi sesizat si cred ca se aude tocmai datorita materialelor folosite. Un plastic mai bun ar fi facut total insesizabil mecanismul. Pentru a putea observa blocarea rotilor este recomandat sa fie folosit un pad care nu este foarte pufos.
Ambalarea pachetului este ca de obicei impecabila, confom standardelor Tenyo. Include si un mic bonus, un set de mini carti ce va pot asigura un nou efect, diferit de cel clasic.