Tenyo T-232 Baloon Illusion


Revenim cu un nou efect marca Tenyo – Baloon Illusion. Probabil deja sunteti familiarizati cu tipologia efectelor Tenyo. Iluzii mari aduse cu maiestrie la scala mica, dedicate in totalitate close-up-ului. Tenyo a lansat acest produs in sesiunea 2007 – 2008 si poate fi pozitionat fara discutie printre cele mai reusite produse ale celebrului producator japonez de trucuri magice.

A fost creat de Kenichi Komiya si efectul este unul extrem de simplu dar cu un impact vizual foarte puternic.

Un tub gol de plastic este aratat auditoriului. Tubul are 4 gauri perfortate prin care pot fi introduse cele 2 sabiute de plastic ce insotesc pachetul. Unul din cele 20 de baloane din pachet este umflat cu ajutorul unei mici pompe si este introdus in interiorul tubului. Magicianul explica auditoriului ca va incerca imposibilul : strapungerea balonului cu ajutorul sabiutelor magice.
Prima sabiuta este prezentata spectatorilor si este introdusa incet prin cele 2 gauri ale tubului. Surprinzator balonul nu se sparge.
Incet urmeaza si a doua sabiuta. Acelasi rezultat.
Rezultatul final poate fi chiar prezentat spectatorilor, transparenta balonului aducand un plus efectului deoarece sabiutele pot fi vazute cum strapung balonul.
Intr-un final magicianul scoate cele 2 sabiute si prezinta balonul intact.

Va asigur ca auditoriul va fi intrigat de misterul adus de acest efect si veti obtine ropote de aplauze.


Efectul primeste nota 10. De-a lungul timpului acest efect a fost exploatat de marii magicieni ai lumii dar Tenyo a reusit sa il faca disponibil si amatorilor.
Evident acest efect se poate adresa tuturor categoriilor de magicieni, de la incepatori pana la avansati, fiind relativ usor de realizat.
Din punct de vedere Design, nota 9. Este depunctat deoarece nu este recomandat sa il lasi prea mult in mana spectatorului. De altfel nici nu recomand acest lucru. Evident toate accesoriile pot fi prezentate dar ar fi bine sa ramana doar la stadiul acesta pentru a proteja secretul.
Calitatea materialelor este 8. Este o nota foarte mare, pierzand insa in punctaj datorita faptului ca varful este de plastic si nu de metal. Totusi, tinand cont ca produsul este adresat inclusiv copiilor este de inteles de ce Tenyo a ales aceasta optiune. Totusi plasticul este de foarte buna calitate si va asigur ca este un produs ce merita sa fie in colectia voastra.