Tenyo T-243 4-D Surprise


Cine a auzit de numele Tenyo se poate considera norocos! Va asigur ca Tenyo este unul din cele mai cunoscute nume in domeniul magiei. Sa vorbim un pic de istorie. Tenyo Magic Company a fost fondata in Japonia in anul 1940 de catre Shokyokusai Tenyo. Akira Yamada a preluat afacerea si numele a fost apoi schimbat in Tenyo Ltd. In perioada anilor ’60 compania s-a specializat pe inventii exceptionale in acest domeniu aducand iluziile spectaculoase mult mai aproape de consumatorii obisnuiti. Produsele Tenyo sunt extrem de urmarite de colectionari pentru ca in general fiecarei iluzii Tenyo ii este asociata o  anumita perioada de comercializare. La un anumit moment dat productia acelui model este oprita si produsul devine istorie.

Primul post despre produsele Tenyo il dedic lui Tenyo T-243 4-D Surprise. A fost creat de catre Lubor Fiedler si a fost lansat in anul 2010.

Efectul este unul extrem si din punctul meu de vedere este unul din cele mai reusite produse Tenyo.

Cum se deruleaza prezentarea? In fata audientei se vor arata cele 2 placi si o cutie transparenta semi-deschisa. Nimic care sa dea de banuit. Se monteaza cele 2 placi si se pozitioneaza cutia in mijloc. Cu adevarat nu este nimic in interior. Transparenta cutiei socheaza. Un gest magic si cutia transparenta este ridicata. Visul oricarui magician este indeplinit. Un obiect solid, in acest caz chiar Statuia Libertatii, in miniatura, apare ca prin magie. Exceptional si cu adevarat magic. Un efect de milioane si inca ma mai minunez cat de bine este realizat.

Primeste nota maxima pentru efect. Nu este cam nimic de comentat pe aceasta zona. Efectul nu are comparatie pe zona de close-up iar din punct de vedere design as fi vrut sa ii dau si aici nota maxima. Nu a primit nota 10 pentru design pentru ca produsul nu poate fi dat la examinat, cel putin nu in formatie completa, iar unghiurile din care este efectuat trucul pot reprezenta un mic impediment dar acest aspect poate fi relativ usor ameliorat.

Consider ca o minima pregatire este necesara chiar si pentru un incepator. Chiar recomand celor care citesc acest blog si care sunt pasionati de magie sa exerseze orice truc inainte de a decide sa il prezinte. Nu e de ajuns sa citesti explicatia. Este necesar sa aprofundezi informatia, sa exersezi miscarile in oglinda, sa repeti scriptul de prezentare, sa fi pregatit sa faci fata oricarei intrebari.

Din punct de vedere calitate, produsul primeste 9. Per total, materialele sunt de foarte buna calitate cu o singura exceptie. Cutia transparenta este realizata dintr-un plastic subtire si destul de flexibil. Daca nu este manevrat cu atentie poate fi zgariat usor sau chiar se poate rupe. Din acest motiv i-am scazut un punct.

Cutia in care vine este cea standard Tenyo. Aceeasi marime si acelasi format. Made in Japan. Instructiuni in japoneza cu imagini asociate dar care contine si un cod pe care il poti folosi pentru a descarca instructiunile in limba engleza in format PDF de pe site-ul oficial Tenyo.  Contine si un soclu suplimentar pe care se poate monta un alt obiect. De asemenea hartia albastra se poate inlocui cu alta hartie colorata daca aveti prin sertare si daca nu, o puteti cumpara de la orice papetarie. Asamblare premium, cu mare atentie la detalii.