The Magic Castle


magic-castle

Magia sarbatorilor mi-a trezit amintiri si curiozitati despre unul dintre locurile cele mai exclusiviste din lume: The Magic Castle. Nu este o gluma sau un loc inchipuit, chiar exista!
The Magic Castle se afla pe o colina in Hollywood, Los Angeles si a fost infiintat de catre doi frati pe nume Larsen, ca o implinire a dorintei parintilor acestora de a aduce magia aproape de oameni si de a face cunoscuta aceasta arta speciala. Totul a inceput intr-o zi cand Milt Larsen, scriitor la NBC, a avut inspiratia sa isi imagineze casa veche construita in stil victorian, pe care o zarea zilnic de la fereastra biroului sau, ca pe un castel al magiei! O casa fascinanta a Magiei si Iluzionismului! Curand s-a intalnit cu proprietarul si l-a convins ca ideea sa are potential. In mare parte, renovarea a facut-o cu mainile sale si cu ajutorul prietenilor, iar multe obiecte din interior au fost obtinute de la case care urmau sa fie demolate pentru pentru realizarea autostrazilor din Los Angeles. Clubul a fost deschis pentru public pe data de 02 Ianuarie 1963 si se spune ca de atunci, aici au tinut reprezentatii peste 10 000 de magicieni.
The Magic Castle este casa Academiei Artelor de Magie (AMA). Cum spuneam, este un club exclusivist si numai membrii Academiei sau invitatii acestora il pot vizita. Este important de mentionat ca pentru a deveni membru AMA nu trebuie sa fi magician, insa solicitantul trebuie sa fie aprobat de o comisie in fata careia se va prezenta. Bineinteles, ca statutul de membru al Academiei Artelor de Magie implica si achitarea unui taxe. In prezent, numara peste 5000 de membrii.
Inca din primul contact cu Magic Castle vei simti magia acestui club. Ca sa-i treci pragul trebuie sa ii spui parola de acces unei bufnite care sta de paza intr-o biblioteca magica. Daca ai spus parola corecta, biblioteca se misca si vei avea acces in castel. In spatele peretilor Magic Castle vei gasi amintiri nesfarsite, usi secrete, numeroase vitrine, un restaurant, o biblioteca cu peste 6000 de carti, cele mai multe foarte rare, unele datand chiar si din anii 1600 dar si un muzeu.

Se spune ca este bine sa iti planifici din timp vizita in Castel astfel incat sa nu scapi nicio bucurie.
Sunt 3 tipuri de spectacole la care poti participa: close up magic, parlour si magie de scena. Daca ai noroc poti sa vezi in spectacol atat magicieni cunoscuti dar si personalitati atrase de magie.

Binecunoscutul Dai Vernon, numit si Profesorul, a locuit in Magic Castle pana la finalul vietii sale. El are un spatiu dedicat in castel unde este expusa si cenusa acestuia. Alti magicieni faimosi care dadeau reprezentatii cu regularitate au fost Mark Wilson, Jay Ose, Senator Crandall, Johnny Platt, Kuda Bux, Billy McComb, Penn & Teller, Siegfried & Roy, Ricky Jay. Magicianul Cyril Takayama a fost inca de la varsta de 15 ani membru junior al Castelului.
De asemenea, multe personalitati pasionate de magie au avut reprezentatii la Magic Castle, printre care Cary Grant, Steve Martin, Johnny Carson, Neil Patrick Harris si Jason Alexander. Printre cei mai cunoscuti membrii sunt Jimmy Kimmel, Nicolas Cage, Dave Navarro, Shia LeBeouf si Johnny Depp, care la fiecare vizita solicita un magician anume pentru un spectacol privat de close-up magic.
In Magic Castle s-a filmat o scena din cunoscutul film The Prestige regizat de Christopher Nolan in 2006.

Ceea ce ii creste aspectul de club select este si faptul ca tinuta este obligatorie – femeile trebuie sa poarte tinuta eleganta iar barbatii costum si cravata. Se spune ca daca ai ajuns la Magic Castle nepregatit, poti sa inchiriezi tinuta de acolo insa aceasta este in mod special hidoasa pentru a descuraja pe cei nepregatiti.
Exista si o camera dedicata lui Houdini unde se gasesc obiecte si trucuri originale folosite de acesta. O alta parte speciala a castelului este cea unde se gaseste pianul care canta singur. De fapt, la pian canta Irma, una dintre cele 7 surori care au locuit in castel atunci cand era domiciliu privat, la inceputul secolului 19. Legenda spune ca Irma a urmat cursuri de pian si pentru ca ii deranja pe toti membrii familiei cu sunetul atunci cand exersa, a fost mutata in pod unde a locuit pana a murit. Irma a jurat ca va bantui casa si atunci cand pianul sau a fost descoperit si adus in Music Chamber, Irma s-a intors odata cu el. Ea canta orice i se cere – practic vizitatorul vede cum pianul canta singur melodia dorita.

Pare un taram magic, nu?