Vanishing Deck / Card Case


Un truc de mare efect si care imi este foarte drag este Vanishing Deck sau Vanishing Card Case. Este destul de ieftin si cred ca se gaseste in cam toate magazinele de magie. Am decis sa ii fac un mic review. Efectul cred ca deja il stiti. Se prezinta o cutie de plastic din care este scos un pachet de carti Bicycle Poker Size. Se poate folosi orice intro care sa permita scoaterea unei carti din pachet. Se poate folosi intro-ul cu Joker-ul ce este prezentat pe post de bagheta magica. Sau se poate cere unui spectator sa aleaga o carte. Daca o va alege chiar pe cea pe care o vei scoate este perfect. Efectul este dublat. Daca nu …. Oricum e bine. Urmatoarea fraza pe care o poti folosi in cazul in care spectatorul nu ghiceste cartea pe care o vei scoate ar fi: …pai in cazul asta … se pare ca nu mi-a iesit acest truc, imi pare rau… dar stii ce fac magicienii cand nu reusesc sa duca la bun sfarsit o iluzie ? Intodeauna fac sa dispara obiecte. Se introduce pachetul la loc in cutie si ABRACADABRA. O intorci si pachetul a disparut. Ca prin magie … evident.

Un efect foarte bun si simplu din punctul meu de vedere, ce are insa un puternic impact vizual asupra spectatorului . Evident poti sa duci si mai departe efectul punand altceva in loc… de exemplu un pachet de carti in miniatura.

Efectul primeste aproape nota maxima. Explicatiile sunt de prisos. Este chiar simplu si relativ usor de resetat pentru a putea fi repetat rapid.

Designul in schimb pierde pentru ca nu este recomandat sa il oferi spre examinare. Nu fara o buna pregatire. Zic pregatire pentru ca evident pot fi aplicate tactici diverse, de exemplu sa ai 2 cutii, 2 pachete de carti, etc. Nu intru in detalii pentru ca am stabilit de la bun inceput ca nu voi dezvalui trucul … chiar daca stiu ca exista nenumarate resurse pe internet de unde se pot lua explicatiile, totusi nu vreau sa ma numar printre ele.

Calitatea materialelor primeste 6. Sunt foarte multe versiuni dar eu o am gasit-o pentru poze si review pe cea de 6. Nu e o nota neaparat rea. Dar plasticul cutiei si restul accesoriilor… parca puteau fi mai bune. O sigla nu ar fi stricat pe cutia neagra de plastic. Dar la ce pret are … e mai mult decat ok. De-a lungul timpului am intalnit si variante premium dar a caror cost este pe masura.